Shutter Asia Forum

Shutter Asia Forum (http://www.shutterasia.com/forum/index.php)
-   Chit-Chat & Off-Topic (http://www.shutterasia.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
-   -   bank loan interest tggi (http://www.shutterasia.com/forum/showthread.php?t=50744)

he1she 08-14-2019 04:03 PM

bank loan interest tggi
 
Aku mintak loan hsbc, tak lepas pastu bunga dia tggi jugak sampai 10.5 %. Lepas tu ada mintak kt licensed loan ni tapi tunggu lama, lepas tu kena deposit dulu baru lepas. Ada penagalaman tak sesapa yg pernah buat personal loan? Tak tau yang mana boleh pakai.

leejian108 08-19-2019 11:45 PM

pinjaman berlesen tak payah minta lah, tak boleh dipercayai

vivivi 08-19-2019 11:47 PM

cuba buat loan dengan bank lain? boleh kan

vivivi 08-19-2019 11:47 PM

Quote:

Originally Posted by leejian108 (Post 431359)
pinjaman berlesen tak payah minta lah, tak boleh dipercayai

tapi selalunya ramai yg cari pinjaman berlesen.

leejian108 08-19-2019 11:48 PM

Quote:

Originally Posted by vivivi (Post 431361)
tapi selalunya ramai yg cari pinjaman berlesen.

ramai buat tapi tak tahu keburukan pinjaman berlesen ni. nama ja berlesen tak semestinya cara dorang berlesen. ada ja yg sama dengan ahlong

he1she 08-20-2019 05:14 PM

Quote:

Originally Posted by vivivi (Post 431360)
cuba buat loan dengan bank lain? boleh kan

dah buat dengan bank lain. tak lepas jugak. Nak tunggu pun bukan sekejap sampai sebualan dua.

cyclebin10 08-20-2019 05:21 PM

Quote:

Originally Posted by he1she (Post 431363)
dah buat dengan bank lain. tak lepas jugak. Nak tunggu pun bukan sekejap sampai sebualan dua.

Aku pun dulu macam ni la. Bila tanya kenapa tak lepas diorg kata rekod ccris x memuaskan. Pastu gi pinjam bank lain pun lebih kurang. Memang x de kompromi. Last - last aku pinjam kat yayasan ihsan rakyat sebab member aku ajen dia.

leejian108 08-20-2019 09:25 PM

Quote:

Originally Posted by vivivi (Post 431361)
tapi selalunya ramai yg cari pinjaman berlesen.

itu last choice bila desperate sangat. tapi dorang tak tahu risiko kena tipu tu tinggi

leejian108 08-20-2019 09:26 PM

Quote:

Originally Posted by he1she (Post 431363)
dah buat dengan bank lain. tak lepas jugak. Nak tunggu pun bukan sekejap sampai sebualan dua.

kau nk buat apa dengan loan tu? urgent ke?

leejian108 08-20-2019 09:27 PM

Quote:

Originally Posted by cyclebin10 (Post 431364)
Aku pun dulu macam ni la. Bila tanya kenapa tak lepas diorg kata rekod ccris x memuaskan. Pastu gi pinjam bank lain pun lebih kurang. Memang x de kompromi. Last - last aku pinjam kat yayasan ihsan rakyat sebab member aku ajen dia.

eh yayasan ihsan ni bukan yg dorang kata tak boleh percaya kan


All times are GMT +8. The time now is 06:07 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site Content and Design Copyright 2007-2013 Shutter Asia - All Rights Reserved