Shutter Asia Forum

Shutter Asia Forum (http://www.shutterasia.com/forum/index.php)
-   Chit-Chat & Off-Topic (http://www.shutterasia.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Hutang Kad kredit (http://www.shutterasia.com/forum/showthread.php?t=50745)

alorvera77 10-10-2019 10:31 AM

Hutang Kad kredit
 
Salam/sejahtera.

Nak tanya ok tak kalau saya buat personal loan untuk setelkan kredit kad.

Hutang kredit kad = rm18k

Kredit kad CIMB.

Saya nak buat loan ikat dalam 2 tahun

Bank mana yang paling bagus dan mudah..?

Atau cara ni tak bagus dan ada cara lain yang bagus utk setelkan masalah ni?

Interest kredit kad atau personal loan mana lagi tinggi?


P/S: Saya mmg zero ilmu pasal loan2 ni. Mintak bantuan rakan2

honeys_lemon 10-15-2019 03:29 PM

Quote:

Originally Posted by alorvera77 (Post 431404)
Salam/sejahtera.

Nak tanya ok tak kalau saya buat personal loan untuk setelkan kredit kad.

Hutang kredit kad = rm18k

Kredit kad CIMB.

Saya nak buat loan ikat dalam 2 tahun

Bank mana yang paling bagus dan mudah..?

Atau cara ni tak bagus dan ada cara lain yang bagus utk setelkan masalah ni?

Interest kredit kad atau personal loan mana lagi tinggi?


P/S: Saya mmg zero ilmu pasal loan2 ni. Mintak bantuan rakan2

If Ada saving prefer cash je lagi senang, if dah xde cara lain memang kena la buat loan

milobing80 10-15-2019 03:36 PM

Quote:

Originally Posted by alorvera77 (Post 431404)
Salam/sejahtera.

Nak tanya ok tak kalau saya buat personal loan untuk setelkan kredit kad.

Hutang kredit kad = rm18k

Kredit kad CIMB.

Saya nak buat loan ikat dalam 2 tahun

Bank mana yang paling bagus dan mudah..?

Atau cara ni tak bagus dan ada cara lain yang bagus utk setelkan masalah ni?

Interest kredit kad atau personal loan mana lagi tinggi?


P/S: Saya mmg zero ilmu pasal loan2 ni. Mintak bantuan rakan2

I rasa better u buat je sebab kalau hold lagi lama takut interest dari credit card tu makin bertambah pulak

milobing80 10-15-2019 03:38 PM

Quote:

Originally Posted by honeys_lemon (Post 431405)
If Ada saving prefer cash je lagi senang, if dah xde cara lain memang kena la buat loan

Kalau ada sedara mara nak bagi pinjam pun ok jugak, Cuba la ikhtiar dulu cara tu, if Tak dapat baru Cari jalan lain

liumandy61 10-15-2019 08:43 PM

Quote:

Originally Posted by honeys_lemon (Post 431405)
If Ada saving prefer cash je lagi senang, if dah xde cara lain memang kena la buat loan

aku rasa dia takda cash sebab tu dia nk buat loan

liumandy61 10-15-2019 08:44 PM

Quote:

Originally Posted by milobing80 (Post 431407)
Kalau ada sedara mara nak bagi pinjam pun ok jugak, Cuba la ikhtiar dulu cara tu, if Tak dapat baru Cari jalan lain

dgn sedara mara ni kena pilih yg okey la. kang tak pasal gaduh sebab duit

liumandy61 10-15-2019 08:45 PM

Quote:

Originally Posted by milobing80 (Post 431406)
I rasa better u buat je sebab kalau hold lagi lama takut interest dari credit card tu makin bertambah pulak

i pun sokong dia buat loan

papapapa89 10-15-2019 09:29 PM

Quote:

Originally Posted by alorvera77 (Post 431404)
Salam/sejahtera.

Nak tanya ok tak kalau saya buat personal loan untuk setelkan kredit kad.

Hutang kredit kad = rm18k

Kredit kad CIMB.

Saya nak buat loan ikat dalam 2 tahun

Bank mana yang paling bagus dan mudah..?

Atau cara ni tak bagus dan ada cara lain yang bagus utk setelkan masalah ni?

Interest kredit kad atau personal loan mana lagi tinggi?


P/S: Saya mmg zero ilmu pasal loan2 ni. Mintak bantuan rakan2

buat je loan. nanti tak buat loan lagi sakit nk bayar

papapapa89 10-15-2019 09:30 PM

Quote:

Originally Posted by honeys_lemon (Post 431405)
If Ada saving prefer cash je lagi senang, if dah xde cara lain memang kena la buat loan

kalau nk cash kena pinjam parents ahh

papapapa89 10-15-2019 09:30 PM

Quote:

Originally Posted by milobing80 (Post 431406)
I rasa better u buat je sebab kalau hold lagi lama takut interest dari credit card tu makin bertambah pulak

betul tu actually ramai je yg buat loan sbb nk bayar hutang kredit card


All times are GMT +8. The time now is 05:41 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site Content and Design Copyright 2007-2013 Shutter Asia - All Rights Reserved