Shutter Asia Forum  

Home Forum Shoutbox Mark Forums Read
Go Back   Shutter Asia Forum > Shutter Asia Others > Chit-Chat & Off-Topic
Register Facebook Flickr Rules

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 10-18-2019, 03:38 PM
honeys_lemon honeys_lemon is offline
New Shutter User
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by papapapa89 View Post
betul tu actually ramai je yg buat loan sbb nk bayar hutang kredit card
Kalau rasa Tak mampu nak bayar balik kredit kad tu, at the first place Tak payahla apply. Tak pepasal dah terbeban dengan kredit kad.
Reply With Quote
  #22  
Old 10-18-2019, 03:40 PM
honeys_lemon honeys_lemon is offline
New Shutter User
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by liumandy61 View Post
member i buat loan sebab nk bayar hutang kad kredit itulah dulu kemain shopping
Takpe, kat yayasan ihsan rakyat senang je nak apply. And probably dia punya loan memang untuk settlekan hutang and Ada jugak untuk loan lain
Reply With Quote
  #23  
Old 10-18-2019, 03:43 PM
honeys_lemon honeys_lemon is offline
New Shutter User
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by papapapa89 View Post
tapi kdg2 ada ja loan yg charge lebih
Tak semua loan ada hidden charges, tapi Ada jugak yang Ada charge tapi Tak bagitau customer. Under yir ni kalau u terlebih bayar like dia kan auto debit then suddenly untuk bulan tu dia tertolak lebih, so u guys boleh contact customer service and cakap kat dia yang amount sepatutnya dia deduct. So dia akan pulakngkan balik pada u

Last edited by honeys_lemon; 10-22-2019 at 10:04 AM..
Reply With Quote
  #24  
Old 10-20-2019, 07:12 AM
papapapa89 papapapa89 is offline
New Shutter User
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by honeys_lemon View Post
Tak semua loan ada hidden charges, tapi Ada jugak yang Ada charge tapi Tak bagitau customer. Under yir ni kalau u terlebih bayar like dia kan auto debit then suddenly untuk bulan tu dia tertolak lebih, so u guys boleh contact customer service and cakap kat dia yang amount sepatutnya do deduct. So dia akan pulakngkan balik pada u atau dia akan deduct kalau u Ada tunggakan.
ikut pengalaman loan ni charge lebih apa yang ada dlm perjanjian
Reply With Quote
  #25  
Old 10-20-2019, 07:13 AM
papapapa89 papapapa89 is offline
New Shutter User
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by honeys_lemon View Post
Takpe, kat yayasan ihsan rakyat senang je nak apply. And probably dia punya loan memang untuk settlekan hutang and Ada jugak untuk loan lain
yayasan ihsan rakyat ni Syariah compliant tak?
Reply With Quote
  #26  
Old 10-20-2019, 07:14 AM
papapapa89 papapapa89 is offline
New Shutter User
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by honeys_lemon View Post
Kalau rasa Tak mampu nak bayar balik kredit kad tu, at the first place Tak payahla apply. Tak pepasal dah terbeban dengan kredit kad.
sbb tak mampu kawal nafsu. biasa la tu bukan semua orang mampu kawal
Reply With Quote
  #27  
Old 10-20-2019, 07:15 AM
liumandy61 liumandy61 is offline
New Shutter User
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by honeys_lemon View Post
Tak semua loan ada hidden charges, tapi Ada jugak yang Ada charge tapi Tak bagitau customer. Under yir ni kalau u terlebih bayar like dia kan auto debit then suddenly untuk bulan tu dia tertolak lebih, so u guys boleh contact customer service and cakap kat dia yang amount sepatutnya do deduct. So dia akan pulakngkan balik pada u atau dia akan deduct kalau u Ada tunggakan.
dia pegang kad atm kita tak?
Reply With Quote
  #28  
Old 10-20-2019, 07:15 AM
liumandy61 liumandy61 is offline
New Shutter User
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by honeys_lemon View Post
Takpe, kat yayasan ihsan rakyat senang je nak apply. And probably dia punya loan memang untuk settlekan hutang and Ada jugak untuk loan lain
dia ada syarat khas kan tak semua boleh pinjam
Reply With Quote
  #29  
Old 10-22-2019, 11:38 AM
honeys_lemon honeys_lemon is offline
New Shutter User
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by papapapa89 View Post
ikut pengalaman loan ni charge lebih apa yang ada dlm perjanjian
i pun ada jugak pernah dengar cerita macam ni, tapi sebenarnya kita tak tahu yg ejen sllu buat masalah. Contoh dalam agreement patut takde caj pendahuluan tapi ejen cakap ada.
Reply With Quote
  #30  
Old 10-22-2019, 11:39 AM
honeys_lemon honeys_lemon is offline
New Shutter User
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by liumandy61 View Post
dia pegang kad atm kita tak?
loan ni takkan amik kad atm kita, yg amik ni i tak sarankan amik, bahaya je. yir takkan ada sebarang bentuk cagaran.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 04:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site Content and Design Copyright 2007-2013 Shutter Asia - All Rights Reserved
Inactive Reminders By Icora Web Design