Shutter Asia Forum  

Home Forum Shoutbox Mark Forums Read
Go Back   Shutter Asia Forum > Shutter Asia Others > Chit-Chat & Off-Topic
Register Facebook Flickr Rules

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-14-2019, 04:03 PM
he1she he1she is offline
New Shutter User
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
bank loan interest tggi

Aku mintak loan hsbc, tak lepas pastu bunga dia tggi jugak sampai 10.5 %. Lepas tu ada mintak kt licensed loan ni tapi tunggu lama, lepas tu kena deposit dulu baru lepas. Ada penagalaman tak sesapa yg pernah buat personal loan? Tak tau yang mana boleh pakai.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-19-2019, 11:45 PM
leejian108 leejian108 is offline
New Shutter User
 
Join Date: May 2013
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
pinjaman berlesen tak payah minta lah, tak boleh dipercayai
Reply With Quote
  #3  
Old 08-19-2019, 11:47 PM
vivivi vivivi is offline
New Shutter User
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
cuba buat loan dengan bank lain? boleh kan
Reply With Quote
  #4  
Old 08-19-2019, 11:47 PM
vivivi vivivi is offline
New Shutter User
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by leejian108 View Post
pinjaman berlesen tak payah minta lah, tak boleh dipercayai
tapi selalunya ramai yg cari pinjaman berlesen.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-19-2019, 11:48 PM
leejian108 leejian108 is offline
New Shutter User
 
Join Date: May 2013
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by vivivi View Post
tapi selalunya ramai yg cari pinjaman berlesen.
ramai buat tapi tak tahu keburukan pinjaman berlesen ni. nama ja berlesen tak semestinya cara dorang berlesen. ada ja yg sama dengan ahlong
Reply With Quote
  #6  
Old 08-20-2019, 05:14 PM
he1she he1she is offline
New Shutter User
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by vivivi View Post
cuba buat loan dengan bank lain? boleh kan
dah buat dengan bank lain. tak lepas jugak. Nak tunggu pun bukan sekejap sampai sebualan dua.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-20-2019, 05:21 PM
cyclebin10 cyclebin10 is offline
New Shutter User
 
Join Date: May 2013
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by he1she View Post
dah buat dengan bank lain. tak lepas jugak. Nak tunggu pun bukan sekejap sampai sebualan dua.
Aku pun dulu macam ni la. Bila tanya kenapa tak lepas diorg kata rekod ccris x memuaskan. Pastu gi pinjam bank lain pun lebih kurang. Memang x de kompromi. Last - last aku pinjam kat yayasan ihsan rakyat sebab member aku ajen dia.
Reply With Quote
  #8  
Old 08-20-2019, 09:25 PM
leejian108 leejian108 is offline
New Shutter User
 
Join Date: May 2013
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by vivivi View Post
tapi selalunya ramai yg cari pinjaman berlesen.
itu last choice bila desperate sangat. tapi dorang tak tahu risiko kena tipu tu tinggi
Reply With Quote
  #9  
Old 08-20-2019, 09:26 PM
leejian108 leejian108 is offline
New Shutter User
 
Join Date: May 2013
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by he1she View Post
dah buat dengan bank lain. tak lepas jugak. Nak tunggu pun bukan sekejap sampai sebualan dua.
kau nk buat apa dengan loan tu? urgent ke?
Reply With Quote
  #10  
Old 08-20-2019, 09:27 PM
leejian108 leejian108 is offline
New Shutter User
 
Join Date: May 2013
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by cyclebin10 View Post
Aku pun dulu macam ni la. Bila tanya kenapa tak lepas diorg kata rekod ccris x memuaskan. Pastu gi pinjam bank lain pun lebih kurang. Memang x de kompromi. Last - last aku pinjam kat yayasan ihsan rakyat sebab member aku ajen dia.
eh yayasan ihsan ni bukan yg dorang kata tak boleh percaya kan
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Camera Loan? aaronfoo Chit-Chat & Off-Topic 1 03-09-2010 11:15 AM
New car loan process t4lruum Car Lovers 4 04-23-2009 01:22 PM
Penang - Photography the Place of interest GreenShot Chit-Chat & Off-Topic 4 12-23-2008 11:55 PM
Mylo's travelogue - Places of interest in Malaysia (with tons of photos and reviews) mylo Chit-Chat & Off-Topic 0 10-12-2008 12:19 PM
Bank worker steals $44,458,655.83 and gets away with it chakbells Want to SELL 0 10-12-2008 06:51 AM


All times are GMT +8. The time now is 11:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site Content and Design Copyright 2007-2013 Shutter Asia - All Rights Reserved
Inactive Reminders By Icora Web Design