Shutter Asia Forum  

Home Forum Shoutbox Mark Forums Read
Go Back   Shutter Asia Forum > Shutter Asia Others > Chit-Chat & Off-Topic
Register Facebook Flickr Rules

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 08-21-2019, 09:50 AM
milobing80 milobing80 is offline
New Shutter User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by leejian108 View Post
eh yayasan ihsan ni bukan yg dorang kata tak boleh percaya kan
Jangan tersilap dengan koperasi, sebab yang tu koperasi. Bukan yayasan ihsan ni. Ramai confuse pasal dua ni
Reply With Quote
  #22  
Old 08-21-2019, 09:52 AM
milobing80 milobing80 is offline
New Shutter User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by vivivi View Post
lepastu interest tinggi
Yang i tau tu, yayasan punya interest below than 10%. So means, lagi rendah dari bank.and for other personal loan, i x berapa pasti sebab tak pernah apply
Reply With Quote
  #23  
Old 08-21-2019, 09:53 AM
milobing80 milobing80 is offline
New Shutter User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by kong1king View Post
Kebanyakan loan bank interest memang tinggi, above than 10%. Why not u cuba try apply yayasan ihsan rakyat? Interest pun below 10% je.
Lagi satu kalau apply bank pun, chances nak dapat loan tu agak susah kalau u ada rekod ccris or ctos.
Reply With Quote
  #24  
Old 08-21-2019, 10:04 PM
vivivi vivivi is offline
New Shutter User
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by milobing80 View Post
Jangan tersilap dengan koperasi, sebab yang tu koperasi. Bukan yayasan ihsan ni. Ramai confuse pasal dua ni
kalau bukan koperasi pun pinjaman berlesen banyak yg tak boleh percaya
Reply With Quote
  #25  
Old 08-21-2019, 10:05 PM
vivivi vivivi is offline
New Shutter User
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by milobing80 View Post
Yang i tau tu, yayasan punya interest below than 10%. So means, lagi rendah dari bank.and for other personal loan, i x berapa pasti sebab tak pernah apply
serious lah? interest dorang tinggi dan tak tetap tak silap aku. lepas tu terlebih bayar susah lah nak dapat balik, sebab call ajen tak angkat.

Last edited by vivivi; 08-27-2019 at 10:39 AM..
Reply With Quote
  #26  
Old 08-21-2019, 10:05 PM
vivivi vivivi is offline
New Shutter User
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by milobing80 View Post
Lagi satu kalau apply bank pun, chances nak dapat loan tu agak susah kalau u ada rekod ccris or ctos.
tak silap aku ada cara tapi better buat laon dengan bank ja selamat
Reply With Quote
  #27  
Old 08-21-2019, 10:06 PM
vivivi vivivi is offline
New Shutter User
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by milobing80 View Post
Adalah benda tu dia nak kena settle kan, kalau x , takkan sampai nak kena buat loan bagai
yelah, kalau benda tu tak penting sangat boleh je hold dulu
Reply With Quote
  #28  
Old 08-22-2019, 03:54 PM
kong1king kong1king is offline
New Shutter User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by vivivi View Post
kalau bukan koperasi pun pinjaman berlesen banyak yg tak boleh percaya
Its depend mana u cari that institution for personal loan, janganlah apply gitu2 je, mestilah kita kena cari tau dulu whether that loan is safe or not.
Reply With Quote
  #29  
Old 08-22-2019, 04:00 PM
kong1king kong1king is offline
New Shutter User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by vivivi View Post
serious lah? interest dorang tinggi dan tak tetap tak silap aku. lepas tu terlebih bayar susah lah nak dapat balik, sebab call ajen tak angkat.
Sebab yayasan ihsan rakyat ni shariah compliance, so interest fix and not changes. Kalau terlebih bayar, just call customer service atau merketing representative. Diorang boleh check kan.

Last edited by kong1king; 08-27-2019 at 10:47 AM..
Reply With Quote
  #30  
Old 08-22-2019, 04:01 PM
kong1king kong1king is offline
New Shutter User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by vivivi View Post
tak silap aku ada cara tapi better buat laon dengan bank ja selamat
Yes ,loan bank selamat but untuk dapatkan loan makan masa jugak. What if orang dah memang terdesak nak pakai duit and perlukan dalam masa yang segera. Tak bolehlah nak berharap hanya pada bank, mesti ada usaha lain jugak untuk cari cara
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Camera Loan? aaronfoo Chit-Chat & Off-Topic 1 03-09-2010 11:15 AM
New car loan process t4lruum Car Lovers 4 04-23-2009 01:22 PM
Penang - Photography the Place of interest GreenShot Chit-Chat & Off-Topic 4 12-23-2008 11:55 PM
Mylo's travelogue - Places of interest in Malaysia (with tons of photos and reviews) mylo Chit-Chat & Off-Topic 0 10-12-2008 12:19 PM
Bank worker steals $44,458,655.83 and gets away with it chakbells Want to SELL 0 10-12-2008 06:51 AM


All times are GMT +8. The time now is 11:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site Content and Design Copyright 2007-2013 Shutter Asia - All Rights Reserved
Inactive Reminders By Icora Web Design