Shutter Asia Forum  

Home Forum Shoutbox Mark Forums Read
Go Back   Shutter Asia Forum > Shutter Asia Others > Chit-Chat & Off-Topic
Register Facebook Flickr Rules

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #41  
Old 08-23-2019, 10:31 PM
leejian108 leejian108 is offline
New Shutter User
 
Join Date: May 2013
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by milobing80 View Post
Merwka yang buat pinjaman ni sebab nak settle kan hutang yg lama n jumlah yang banyak,bukan hutang sikit2.
sebab tu lah kena pandai manage duit. last2 nanti buat loan dengan pinjaman berlesen
Reply With Quote
  #42  
Old 08-23-2019, 10:32 PM
leejian108 leejian108 is offline
New Shutter User
 
Join Date: May 2013
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by milobing80 View Post
Boleh tengok website yayasan ihsan rakyat untuk sebarang info atau u ada nak tanya anything.
apasal dok promote yayasan ihsan ni dah la pernah ada kes
Reply With Quote
  #43  
Old 08-23-2019, 10:33 PM
leejian108 leejian108 is offline
New Shutter User
 
Join Date: May 2013
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by milobing80 View Post
Kenapa nak kahwin sampai kena apply loan bagai? Kalau rasa tak mampu, tak payhlah buat grand. Buat seadanya je, tak payah nak bermewah sangat. Bukan apa, orang yg dtg majlis tu nanti bukan depa yg nak tolong bayar hutang u, u sendiri yg kena bayar
ramai ja buat loan nk kahwin kau je tak tahu
Reply With Quote
  #44  
Old 08-26-2019, 10:57 PM
cyclebin10 cyclebin10 is offline
New Shutter User
 
Join Date: May 2013
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by leejian108 View Post
yg boleh percaya pun last2 tak boleh percaya
biasa company okay je. tapi yang berunding dengan customer tu kan ejen. ejen nak cepat - cepat selesai kan agreement lepas tu company yang dpt buruk.
Reply With Quote
  #45  
Old 08-26-2019, 10:58 PM
cyclebin10 cyclebin10 is offline
New Shutter User
 
Join Date: May 2013
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by leejian108 View Post
sebab tu lah kena pandai manage duit. last2 nanti buat loan dengan pinjaman berlesen
setuju. aku pinjam ngn diorang pun potong gaji bulan - bulan je. so takdelah lupe nak bayar. kalau lupe tu yang sebab kan hutang bertambah last - last tak mampu bayar.
Reply With Quote
  #46  
Old 08-26-2019, 11:00 PM
cyclebin10 cyclebin10 is offline
New Shutter User
 
Join Date: May 2013
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by leejian108 View Post
apasal dok promote yayasan ihsan ni dah la pernah ada kes
aku rasa ni kes compan lain, tak pernah pulak dengar pasal yayasan ihsan ade problem.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Camera Loan? aaronfoo Chit-Chat & Off-Topic 1 03-09-2010 11:15 AM
New car loan process t4lruum Car Lovers 4 04-23-2009 01:22 PM
Penang - Photography the Place of interest GreenShot Chit-Chat & Off-Topic 4 12-23-2008 11:55 PM
Mylo's travelogue - Places of interest in Malaysia (with tons of photos and reviews) mylo Chit-Chat & Off-Topic 0 10-12-2008 12:19 PM
Bank worker steals $44,458,655.83 and gets away with it chakbells Want to SELL 0 10-12-2008 06:51 AM


All times are GMT +8. The time now is 11:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site Content and Design Copyright 2007-2013 Shutter Asia - All Rights Reserved
Inactive Reminders By Icora Web Design