Shutter Asia Forum  

Home Forum Shoutbox Mark Forums Read
Go Back   Shutter Asia Forum > Shutter Asia Others > Chit-Chat & Off-Topic
Register Facebook Flickr Rules

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-02-2019, 10:18 AM
kungfu1panda kungfu1panda is offline
New Shutter User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Nak tnya pasal wedding

Hai
nak tanya terutamanya forumer yg dah berumah tangga ,
korang buat majlis dulu ada pakai loan tak?
Klu ada pinjam dari mana?
Reply With Quote
  #2  
Old 12-09-2019, 11:01 AM
hooyamys5 hooyamys5 is offline
New Shutter User
 
Join Date: May 2013
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Time kawin dulu aku tak pakai loan. Kumpul duit sendiri, aku pakai loan utk bende lain. Tapi klu nak buat tuk wedding pun boleh. Ko kje gov ke swasta eh?
Reply With Quote
  #3  
Old 12-09-2019, 05:47 PM
happynpuss happynpuss is offline
New Shutter User
 
Join Date: May 2011
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by kungfu1panda View Post
Hai
nak tanya terutamanya forumer yg dah berumah tangga ,
korang buat majlis dulu ada pakai loan tak?
Klu ada pinjam dari mana?
Kite kahwin lama dah, kumpul duit sendiri + campur duit mak ayah, family sponsor. Tapi skrang dah tak mcm dulu semua mahal.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-09-2019, 05:50 PM
happynpuss happynpuss is offline
New Shutter User
 
Join Date: May 2011
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by hooyamys5 View Post
Time kawin dulu aku tak pakai loan. Kumpul duit sendiri, aku pakai loan utk bende lain. Tapi klu nak buat tuk wedding pun boleh. Ko kje gov ke swasta eh?
Agak2 klu pakai loan tak susah ke nak byr nnti eh? Sbb skang bajet berpuluh ribu jugak. Jgn lepas kahwin lemas nak byr hutang.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-09-2019, 10:44 PM
kungfu1panda kungfu1panda is offline
New Shutter User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by hooyamys5 View Post
Time kawin dulu aku tak pakai loan. Kumpul duit sendiri, aku pakai loan utk bende lain. Tapi klu nak buat tuk wedding pun boleh. Ko kje gov ke swasta eh?
Keje government. Tak buat pun loan mana2 lagi tapi nak tanya dulu la.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-09-2019, 10:45 PM
kungfu1panda kungfu1panda is offline
New Shutter User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by happynpuss View Post
Kite kahwin lama dah, kumpul duit sendiri + campur duit mak ayah, family sponsor. Tapi skrang dah tak mcm dulu semua mahal.
Hmm betul mmg ramai pakcik makcik yg cerita camtu, aku pun kumpul jugak tapi tak cukup lagi, bajet dalam 30k camtu.
Reply With Quote
  #7  
Old 12-09-2019, 10:46 PM
kungfu1panda kungfu1panda is offline
New Shutter User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by happynpuss View Post
Agak2 klu pakai loan tak susah ke nak byr nnti eh? Sbb skang bajet berpuluh ribu jugak. Jgn lepas kahwin lemas nak byr hutang.
Klu nak buat loan pun buat tambah sikit je, Insya Allah boleh bayar.
Reply With Quote
  #8  
Old Yesterday, 11:50 AM
hooyamys5 hooyamys5 is offline
New Shutter User
 
Join Date: May 2013
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Keje government boleh mintak loan yayasan ihsan rakyat je confirm lulus klu lepas credit score diorang.
Reply With Quote
  #9  
Old Yesterday, 11:52 AM
hooyamys5 hooyamys5 is offline
New Shutter User
 
Join Date: May 2013
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by happynpuss View Post
Agak2 klu pakai loan tak susah ke nak byr nnti eh? Sbb skang bajet berpuluh ribu jugak. Jgn lepas kahwin lemas nak byr hutang.
Orang sekarang potong gaji je, tak susah nak byr. Yang jadi susah tu klu lupa nak bayar bulan2. Lagi pun loan lulus ikut kemampuan kita utk bayar balik.
Reply With Quote
  #10  
Old Yesterday, 11:54 AM
hooyamys5 hooyamys5 is offline
New Shutter User
 
Join Date: May 2013
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Boleh tgk website dia http://yir.com.my/ . Tak pun kat fb page https://www.facebook.com/PortalRasmiYIR/
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wedding & Portrait Wedding & Workshop calvincychin Events, Gatherings & Happenings 0 05-15-2012 11:18 AM
My Wedding & Pre-Wedding Shots SHOfrE3zE Wedding Photography 10 12-11-2009 08:20 PM
Wedding Images ( Classic Wedding Car ) imageroyale Wedding Photography 10 04-22-2008 11:15 AM
My First Wedding Photoshoot - Cousin's Wedding alicialph Wedding Photography 4 11-20-2007 11:53 AM
Wedding stories : A Sikh Wedding hyperhex Wedding Photography 7 09-06-2007 11:32 AM


All times are GMT +8. The time now is 05:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site Content and Design Copyright 2007-2013 Shutter Asia - All Rights Reserved
Inactive Reminders By Icora Web Design