Shutter Asia Forum  

Home Forum Shoutbox Mark Forums Read
Go Back   Shutter Asia Forum > Shutter Asia Others > Chit-Chat & Off-Topic
Register Facebook Flickr Rules

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-10-2019, 10:31 AM
alorvera77 alorvera77 is offline
New Shutter User
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Hutang Kad kredit

Salam/sejahtera.

Nak tanya ok tak kalau saya buat personal loan untuk setelkan kredit kad.

Hutang kredit kad = rm18k

Kredit kad CIMB.

Saya nak buat loan ikat dalam 2 tahun

Bank mana yang paling bagus dan mudah..?

Atau cara ni tak bagus dan ada cara lain yang bagus utk setelkan masalah ni?

Interest kredit kad atau personal loan mana lagi tinggi?


P/S: Saya mmg zero ilmu pasal loan2 ni. Mintak bantuan rakan2
Reply With Quote
  #2  
Old 10-15-2019, 03:29 PM
honeys_lemon honeys_lemon is offline
New Shutter User
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by alorvera77 View Post
Salam/sejahtera.

Nak tanya ok tak kalau saya buat personal loan untuk setelkan kredit kad.

Hutang kredit kad = rm18k

Kredit kad CIMB.

Saya nak buat loan ikat dalam 2 tahun

Bank mana yang paling bagus dan mudah..?

Atau cara ni tak bagus dan ada cara lain yang bagus utk setelkan masalah ni?

Interest kredit kad atau personal loan mana lagi tinggi?


P/S: Saya mmg zero ilmu pasal loan2 ni. Mintak bantuan rakan2
If Ada saving prefer cash je lagi senang, if dah xde cara lain memang kena la buat loan
Reply With Quote
  #3  
Old 10-15-2019, 03:36 PM
milobing80 milobing80 is offline
New Shutter User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by alorvera77 View Post
Salam/sejahtera.

Nak tanya ok tak kalau saya buat personal loan untuk setelkan kredit kad.

Hutang kredit kad = rm18k

Kredit kad CIMB.

Saya nak buat loan ikat dalam 2 tahun

Bank mana yang paling bagus dan mudah..?

Atau cara ni tak bagus dan ada cara lain yang bagus utk setelkan masalah ni?

Interest kredit kad atau personal loan mana lagi tinggi?


P/S: Saya mmg zero ilmu pasal loan2 ni. Mintak bantuan rakan2
I rasa better u buat je sebab kalau hold lagi lama takut interest dari credit card tu makin bertambah pulak
Reply With Quote
  #4  
Old 10-15-2019, 03:38 PM
milobing80 milobing80 is offline
New Shutter User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by honeys_lemon View Post
If Ada saving prefer cash je lagi senang, if dah xde cara lain memang kena la buat loan
Kalau ada sedara mara nak bagi pinjam pun ok jugak, Cuba la ikhtiar dulu cara tu, if Tak dapat baru Cari jalan lain
Reply With Quote
  #5  
Old 10-15-2019, 08:43 PM
liumandy61 liumandy61 is offline
New Shutter User
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by honeys_lemon View Post
If Ada saving prefer cash je lagi senang, if dah xde cara lain memang kena la buat loan
aku rasa dia takda cash sebab tu dia nk buat loan
Reply With Quote
  #6  
Old 10-15-2019, 08:44 PM
liumandy61 liumandy61 is offline
New Shutter User
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by milobing80 View Post
Kalau ada sedara mara nak bagi pinjam pun ok jugak, Cuba la ikhtiar dulu cara tu, if Tak dapat baru Cari jalan lain
dgn sedara mara ni kena pilih yg okey la. kang tak pasal gaduh sebab duit
Reply With Quote
  #7  
Old 10-15-2019, 08:45 PM
liumandy61 liumandy61 is offline
New Shutter User
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by milobing80 View Post
I rasa better u buat je sebab kalau hold lagi lama takut interest dari credit card tu makin bertambah pulak
i pun sokong dia buat loan
Reply With Quote
  #8  
Old 10-15-2019, 09:29 PM
papapapa89 papapapa89 is offline
New Shutter User
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by alorvera77 View Post
Salam/sejahtera.

Nak tanya ok tak kalau saya buat personal loan untuk setelkan kredit kad.

Hutang kredit kad = rm18k

Kredit kad CIMB.

Saya nak buat loan ikat dalam 2 tahun

Bank mana yang paling bagus dan mudah..?

Atau cara ni tak bagus dan ada cara lain yang bagus utk setelkan masalah ni?

Interest kredit kad atau personal loan mana lagi tinggi?


P/S: Saya mmg zero ilmu pasal loan2 ni. Mintak bantuan rakan2
buat je loan. nanti tak buat loan lagi sakit nk bayar
Reply With Quote
  #9  
Old 10-15-2019, 09:30 PM
papapapa89 papapapa89 is offline
New Shutter User
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by honeys_lemon View Post
If Ada saving prefer cash je lagi senang, if dah xde cara lain memang kena la buat loan
kalau nk cash kena pinjam parents ahh
Reply With Quote
  #10  
Old 10-15-2019, 09:30 PM
papapapa89 papapapa89 is offline
New Shutter User
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by milobing80 View Post
I rasa better u buat je sebab kalau hold lagi lama takut interest dari credit card tu makin bertambah pulak
betul tu actually ramai je yg buat loan sbb nk bayar hutang kredit card
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 01:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site Content and Design Copyright 2007-2013 Shutter Asia - All Rights Reserved
Inactive Reminders By Icora Web Design