Shutter Asia Forum  

Home Forum Shoutbox Mark Forums Read
Go Back   Shutter Asia Forum > Shutter Asia Others > Chit-Chat & Off-Topic
Register Facebook Flickr Rules

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #31  
Old 08-22-2019, 04:02 PM
kong1king kong1king is offline
New Shutter User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by vivivi View Post
yelah, kalau benda tu tak penting sangat boleh je hold dulu
Sebab tulah orang yang buat personal loan ni memang nak pakai duit sangat and bukan amount yang sikit, sebab tu lah dia nak apply loan
Reply With Quote
  #32  
Old 08-22-2019, 11:41 PM
leejian108 leejian108 is offline
New Shutter User
 
Join Date: May 2013
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by kong1king View Post
Sebab tulah orang yang buat personal loan ni memang nak pakai duit sangat and bukan amount yang sikit, sebab tu lah dia nak apply loan
ada yg buat loan dengan pinjaman berlesen untuk kahwin pastu hutang sepanjang hayat sbb interest tinggi . kau rasa patut ke dia buat loan tu ?
Reply With Quote
  #33  
Old 08-22-2019, 11:42 PM
leejian108 leejian108 is offline
New Shutter User
 
Join Date: May 2013
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by kong1king View Post
Sebab yayasan ihsan rakyat ni shariah compliance, so interest fix and not changes.
dorang ni pinjaman berlesen kan. masih ragu2 nk buat loan
Reply With Quote
  #34  
Old 08-22-2019, 11:43 PM
leejian108 leejian108 is offline
New Shutter User
 
Join Date: May 2013
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by vivivi View Post
kalau bukan koperasi pun pinjaman berlesen banyak yg tak boleh percaya
betul tu, tak payah la buat dengan pinjaman berlesen ni
Reply With Quote
  #35  
Old 08-22-2019, 11:43 PM
leejian108 leejian108 is offline
New Shutter User
 
Join Date: May 2013
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by kong1king View Post
Its depend mana u cari that institution for personal loan, janganlah apply gitu2 je, mestilah kita kena cari tau dulu whether that loan is safe or not.
susah nk cari yg safe skrg ni
Reply With Quote
  #36  
Old 08-23-2019, 04:33 PM
milobing80 milobing80 is offline
New Shutter User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by leejian108 View Post
ada yg buat loan dengan pinjaman berlesen untuk kahwin pastu hutang sepanjang hayat sbb interest tinggi . kau rasa patut ke dia buat loan tu ?
Banyak lagi kegunaan lain selain untuk kahwin. Boleh buat loan untuk renovate rumah, untuk tujuan sambung study n berniaga . Kalau rasa tak mampu, tak payhlah buat grand.

Last edited by milobing80; 08-26-2019 at 08:20 PM..
Reply With Quote
  #37  
Old 08-23-2019, 04:36 PM
milobing80 milobing80 is offline
New Shutter User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by leejian108 View Post
dorang ni pinjaman berlesen kan. masih ragu2 nk buat loan
Boleh tengok website yayasan ihsan rakyat untuk sebarang info atau u ada nak tanya anything.
Reply With Quote
  #38  
Old 08-23-2019, 04:37 PM
milobing80 milobing80 is offline
New Shutter User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by leejian108 View Post
betul tu, tak payah la buat dengan pinjaman berlesen ni
Merwka yang buat pinjaman ni sebab nak settle kan hutang yg lama n jumlah yang banyak,bukan hutang sikit2.
Reply With Quote
  #39  
Old 08-23-2019, 04:38 PM
milobing80 milobing80 is offline
New Shutter User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by leejian108 View Post
susah nk cari yg safe skrg ni
Semua sekarang di hujung jari je, its up to you untuk rajinkan diri kalau memang betul perlukan loan.
Reply With Quote
  #40  
Old 08-23-2019, 10:29 PM
leejian108 leejian108 is offline
New Shutter User
 
Join Date: May 2013
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Country:
Quote:
Originally Posted by milobing80 View Post
Semua sekarang di hujung jari je, its up to you untuk rajinkan diri kalau memang betul perlukan loan.
yg boleh percaya pun last2 tak boleh percaya
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Camera Loan? aaronfoo Chit-Chat & Off-Topic 1 03-09-2010 11:15 AM
New car loan process t4lruum Car Lovers 4 04-23-2009 01:22 PM
Penang - Photography the Place of interest GreenShot Chit-Chat & Off-Topic 4 12-23-2008 11:55 PM
Mylo's travelogue - Places of interest in Malaysia (with tons of photos and reviews) mylo Chit-Chat & Off-Topic 0 10-12-2008 12:19 PM
Bank worker steals $44,458,655.83 and gets away with it chakbells Want to SELL 0 10-12-2008 06:51 AM


All times are GMT +8. The time now is 11:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site Content and Design Copyright 2007-2013 Shutter Asia - All Rights Reserved
Inactive Reminders By Icora Web Design